"To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all."

En dag i Paris

Publicerad 2010-07-21 18:55:22 i Allmänt,


En morgon rostade jag mig ett bröd och åt i all skönan ro. När jag sedan ätit mitt bröd och såg in i brödpåsen hittade jag detta. Hoppsan tänkte jag. Men hittills har jag inte känt mig konstig så det var ju tur.




Idag bestämde jag mig för att åka in till Paris. Tåget tar cirka 45 minuter in till Paris centrum.


Var sa du Eiffel tornet låg?





Sedan hittade jag Triumfbågen och såg människor som verkade vara uppe i den så jag tänkte att dit kan man ju försöka ta sig.



För 18 till 25 åringar som är från Europa var det gratis att ta sig upp. Schyssst tänkte jag. Här är en bild av Champs Elysée, Paris populäraste gata. En massa modehus trängs här tillsammans med en massa modemedvetna människor som till exempel Malin från Moippe.

Det sista jag gjorde var att besöka Le Bon Marché. Ett stort varuhus. Första våningen var matavdelningen och jag var seriöst helt överförtjust att få spatsera däromkring. Jag var nästan gråtfärdig i vissa stunder när jag såg allt man kunde köpa men inga tillräckliga pengar hade. Där fanns ALLT. Till exempel glass. vad vill du ha för sort? Säkert fanns det där, jag skulle ha viljat köpa fikonglass men det var ju int så smart för den skulle säkert ha smält bort innan jag var hemma. Och typ ris. Det fanns ris med jordgubbar, ris med ananas, ris hur som helst. Och inte ett foto tog jag. Men dit skall jag igen. Tur att jag inte hade någon med mig för jag tror inte att denna person skulle ha haft lika stort intresse att gå i en matbutik i två timmar.

Ma vie

Publicerad 2010-07-17 11:29:53 i Allmänt,

Här går dagarna. Ibland väldigt långsamt när jag tänker på hur mycket jag saknar alla.
Igår skulle jag egentligen sluta klockan 22 men ombads att jobba en timme extra. Tungt var det och jag kan säga att Karperö Grill var en barnlek jämfört med igår. Nu och den kommande veckan jobbar jag endast kvällsshift så det kanske inte alltid är så trevligt men det blir väl bättre.
 
Jag skulle ju gå ner till tvättrummet och tvätta i torsdags men jag fattade ingenting så jag tänkte att de går väl lika bra att tvätta för hand i badkaret i vårt rum. Vilken workout var nu inte det? Kläderna kanske inte blev så super rena men det får duga i alla fall.
Igår lyckades jag nästan paja micron. Av någon anledning så var allt i kylskåpet lite fryst så jag tänkte att jag stoppar osten i micron några sekunder. Det fattade eld. Hade glömt att omslagspappret var av lite metall. OOps. Men ingen större brand i alla fall :)


Quatorze Juillet

Publicerad 2010-07-14 19:41:46 i Allmänt,

Idag är Frankrikes nationaldag. Och jag hade turen att få vara ledig idag och imorgon. Så vi tog tåget in till Paris för att ha picknick och kolla på människor. Men den planen blev inte så bra genomförd. För framme i Paris började det spöregna. Två bilder på triumfbågen fick jag dock. Och en massa helikoptrar och militärfordon passerade på vägen. Vi satte oss på ett café för att slippa regnet. Vi var inte speciellt länge i Paris förrän vi bestämde oss för att åka hem. Vi åkte till vårt hotell och åt upp picknicken. 

Idag är första dagen sen jag kom hit som jag har frusit. seriöst. Och bara för att temperaturen  ligger runt "bara" 20 grader idag klär fransmännen på sig långbyxor och vinterjackor. typ.

Annars har jag fått veta att mitt namn betyder typ smart, sneaky på franska. För många har reagerat när de sett mitt namn. Coolt tycker jag.

Jag saknar er.

Första jobbdagen

Publicerad 2010-07-12 19:59:46 i Allmänt,

Jag har överlevt min första jobbdag. Jag troode ju att jag skulle stå i kassan i restaurangen för det hade dom sagt åt mej men när jag kommer dit så får jag veta att jag ska vara i köket. Så nu blir de ändrad outfit till helt vanliga kökskläder. Men jag tror att jag kommer trivas bättre i köket. Idag guidade en som hette Jeremy mig. På franska. jättesnabbt. Men att det är bara och hänga med.

Annars är jag lite konfunderad över allt pussande på kinderna här. Det är som när man skakar hand typ. Som idag i köket till exempel. mitt i allt kommer nån och bara: Salut! och pussas. Men man får ju ta seden dit man kommer.

Äventyr

Publicerad 2010-07-11 20:03:57 i Allmänt,

Hej å hå vilken dag!
Imårse skulle min träning inför arbetet äga rum klockan 9:00 på avdelning 101 dalmatiner. För att komma in på disneyområdet måste man passera en port som ligger på 10 minuters gångavstånd från där jag bor. Vi hade bestämt träff i reception där jag bor klockan 8 men ingen dök upp så tio över 8 så tänkte jag att nu måste jag ju börja gå eftersom jag inte riktigt visste var 101 dalmatiner låg. På väg till porten så möter jag på en fransk kille som undrar om jag jobbar på disney. Han säger att porten är stängd. (Nu vet jag att bussar o butiker o sånt är stängt på söndagar) Jag bara: NO! Så vi tänker att vi kan gå tillbaka till hotellet för att ta en buss. Jag frågar om han är säker på att det går en buss och det är han, men när vi ändå är framme vid hotellet upptäcker vi att bussen går alldeles för sent för att hinna fram i tid.

Så nu tänkte vi att vi går till porten i alla och försöker klättra över. Väl framme vid porten ser jag bara ett högt järnstaket men piggar längst upp. Men över måste vi ju. Så Gion som han hette börjar klättra över och efter ett tag hoppar han ner på andra sidan. Min tur. Han ser tveksam ut att jag kommer att klara det. Men efter ett tag hoppar även jag ner på andra sidan efter en del assistans. Vi konstaterar att det vi just gjort var helt crazy och fortsätter vår färd. Jag känner hur min hand känns blöt och när jag kollar på den ser jag blod över halva handen. Chock. Även Gion märker att han blöder på händerna. Av all stress och koncentration har jag inte kännt smärtan av piggar som tryckts in i min hand.

Nu ser jag de som jag skulle möta i receptionen och frågar Gion om han vet hur han skall ta sig vidare till sitt ställe, sedan springer jag efter dem och vi kommer till slut fram. Såret som jag fick var bara jättelitet men blödde otroligt mycket, så det var lite skrämmande först men no worries.

Idag har jag (försökt) lära mig hur jag skall använda en kassa apparat här på disney och eftersom det seriöst finns tusen funktioner så är jag glad om jag inte craschar hela disneys kassa system imorgon när jag har min första jobbdag.

Jag kan även berätta att här är så otroligt varmt. En dag hoppade jag i duschen när jag kom hem vid femtiden och sedan ännu en gång elva tiden innan jag gick och lade mig. Sedan när jag låg i sängen var jag helt genomblöt efter 5 minuter. Crazy stuff.
Jag saknar er alla där hemma jättemycket.

Tjena

Publicerad 2010-07-10 19:29:58 i Allmänt,

På de senaste tre dagarna har jag fått så arma mycket information så jag vet inte ens vad man skulle kunna berätta. Plus att jag inte förstår så mycket av det eftersom de pratar snabb franska. Men på måndag ska jag i alla fall börja arbeta på Disneyland på en restaurang kallad Fuente del Oro eller även Hakuna Matata. Outfiten är fantastisk tycker jag. Måste försöka få foto på den någon dag. Det är som en lång kjol och förkläde i blått mönster och en långärmad i rött mönster.

 Här är typ området vi bor på.



Våran lägenhet destination kök/vardagsrum


Vårt sovrum


Från hotellet vi bor på får man varje kväll lite underhållning i form av fyverkerier från kvällsparaden på disneyland. Jah, bra bild dock.


Om man vill skicka brev så är min adress:

Malin Rönn
21, avenue des Frenes
77144 Montévrain
FRANCE

(På första e:et i ordet Frenes är det ett litet tak, men kanske inte så viktigt)

Ja e från lande

Publicerad 2010-07-07 10:24:33 i Allmänt,

Jag tror jag så småningom börjar fatta att jag är i Frankrike. I Paris. Eiffeltornet har jag än så länge endast sett från flygplansfönstret. Människor har bråttom här. och jag har ju inte bråttom så vissa kanske blir lite störda på mej när jag förlänger deras kötid med några sekunder. Igår när jag kom fram till hotellet fick jag min rumsnyckel. Jag hittade rum nummer 19 och försökte låsa upp. Efter typ en minut får jag upp dörren men så ligger en man i sängen och röker. Han har pyjamas. Jag bara: åo sorry. Han bara: No problemo. Nåja jag gick ner ti reception och fick vänta en stund och sedan fick jag en ny nyckel. Efter att jag hittat mitt rum denna gång försökte jag låsa upp men inget hände. Jag höll på tills jag var genomsvettig men inget hände. Som tur var kom en dam förbi och hjälpte mig. Jag hade vridit nyckeln åt fel håll.

Nu ska jag äta lunch och sedan börja checka ut från hotel la vieille france för att ta mig vidare till disney och min lägenhet.

hej å hå

Publicerad 2010-07-01 20:40:19 i Allmänt,

Här försöker jag hinna med allt. Och att man dessutom fyller hela 19 år är ju lämpligt. Nåjåå Pass Hiid på sönda kommer bli spännande. Vi kommer att va så snygga. Och sista dagen på kommun imorgon. Vilket känns skönt men jag har nog trivts väldigt bra där. Tisdagen är min avresedag till jobbet på disneyland i Paris och jag ska faktiskt försöka att vara lit mer aktiv på denna blogg. Bara för att jag vill. Å bara så du vet så får man nog komma å hälsa på.
Här kommer min midsommar (he)

Om

Min profilbild

Malin

En glimt av livet genom mina grågröna ögon. Bor: Kvevlax Gör: Nordiskt friluftsliv Gillar: scouta, sommar, läsa, tänka på livet, baka, koka, människor, skratta, random saker, feelismusik, att bli inspirerad. Tänkvärt: det bästa du kan göra med det bästa du har är att dela med dig.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela