"To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all."

litet hej.

Publicerad 2013-08-24 17:45:18 i

Livet är skönt. Jag trivs oerhört bra hittills. Oförskämt bra. På dagarna "går vi i skolan" och på kvällarna gör vi vad vi vill. Spelar fotboll, plockar blåbär, dricker kaffe, gör roadtrips, sover i vindskydd, går i bastun och kastar kubb. Men snart är det slut på de lata dagarna och vi börjar dra ut på äventyr. Så taggad! Nästa vecka blir det klippklättring i Lovisa. Jag hoppas jag överlever.

*for free souls only

Publicerad 2013-08-17 15:24:29 i

I onsdags packade jag alltså bilen full med grejer och körde mot Kronoby. Jag var skitnervös. Darrade som ett asplöv hela bilresan. Väl framme var det tre andra av mina klasskompisar som hade dykt upp. Vi är alltså totalt 19(?) stycken vilda själar som ska börja NFL i år. Typ fem från Sverige och resten från Finland, och kanske en ännu från Nederländerna. 6 flickor och 13 pojkar. Lite annan könsfördelning än vad jag vant mig med de senaste tre åren. Jag delar rum med en svensk tjej och vi bor alltså nästan hela klassen på skolans internat. Hittills har jag trivts superbra och alla verkar väldigt trevliga. Skön stämning liksom.
 
Första natten så slog det mig på riktigt att jag faktiskt ska göra det här i minst ett år. Galet egentligen.
Om nån vill kolla in vad man typ sysslar med på Outdoor Academy kan man kolla in deras facebooksida :) https://www.facebook.com/outdoorac?fref=ts

This is your heart. Can you feel it?

Publicerad 2013-08-13 13:12:50 i

För alla er som inte visste. På torsdag börjar jag skolan igen. Outdoor Academy i Kronoby på Nordiskt FriLuftsliv. Det ska bli spännande och det ska bli intressant och det ska bli jag vet inte vad. Hittills är jag rätt chill, även om jag igår för första gången kanske började fatta att jag faktiskt kommer bli Kronobybo åtminstone ett år framöver. Nu är ju inte Kronoby så väldigt långt borta, jag menar jag kunde ju ha stuckit till New Zealand.
Jag har en plan att jag ska försöka vara åtminstone helt okej på att uppdatera min blogg. Grejen är bara att vi kanske inte alltid befinner oss på de mest internetvänliga ställena, plus att jag inte har nät på telefon. Men klart att jag vill dela med mig av mina äventyr och min vardag!
 

RAW hallon&chokladpaj

Publicerad 2013-08-11 16:50:23 i

Inspirationen av alla fantastiska bär som finns i vår skog just nu och suget efter något gott till kaffet ledde till ett experimenterande av det som fanns hemma. Smarrigt värre, om jag får säga det själv!
Jag mosade färska hallon med två bananer och någon matsked kokosolja. Pressade i lite citronsaft också för att inte bananerna skulle mörkna så fort.
 Jag mixade färska dadlar, nötter, kokosflingor, kakao och lucumapulver och tryckte ut degen i en springform. Sen bredde jag ut hallonbananmoset och satte formen i frysen en halvtimme.
 
 
Wonderful indeed!

Det var en kväll i Augusti.

Publicerad 2013-08-10 21:29:32 i

 Och vi fem var återförenade igen. Det är verkligen en glädje och en skatt att samlas med personer som man känt sedan tidiga tonåren och ännu längre tillbaka. Och traditionsenligt skulle kortleken fram mot slutet av kvällen!
 

Vegana Vasa

Publicerad 2013-08-05 18:29:51 i

För ett tag sedan skrev jag om den veganska lunchrestaurangen i Jeppis. Nu har även Vasa fått Vegana, vilket jag tror kommer bli en hit, speciellt eftersom det inte finns något motsvarande i Vasa från tidigare. Idag lunchade jag med min syster där. Lunchen kostade 9,50 € och där ingick ett buffébord inklusive bröd och te. Idag var det blomkåls- och broccoligratäng, potatisbiffar och böngryta på menyn. Det var gott och utbudet på salladsbordet var ganska brett. Hit kommer jag gå flera gånger. Mätt blev man! Om jag ska nämna någon kritik så skulle det vara att det vore trevligt med någon liten efterrätt. Jepp, så nu när jag testat detta så kan ni ju testa det själva också ;)
 

Juli

Publicerad 2013-08-04 19:06:00 i

Juli har passerat och den månaden gick snabbt på ett långsamt sätt, om ni förstår hur jag tänker. Det hände så otroligt mycket. Första veckan var det scoutläger på Humle, jag fungerade som lägerchef för första gången i mitt liv och det var en erfarenhet!
 
Nån dag efter lägret var det dags för mig och Jonas att åka på interrail till Storbritannien. Endast filmkameran fick följa med dit, så vem vet, kanske det dyker upp nåt filmklipp nån gång! Great Britain var fint och kulligt, speciellt Skottland. Vi hörde på kiltklädda säckpipespelare, diskade i Loch Ness, besökte slott, åt Haggis och blodpudding, stekte på den engelska playan, spelade Warhammer i Nottingham och hälsade på en hög kändisar i London. Det som jag tycker är så charmigt med att bara ta rinkkan på ryggen och turista i ett främmande land är att man ser så mycket mer av det vardagliga livet. och om man bor på hostel eller vandrarhem träffar man mängder av intressanta människor om man vill. Mitt i allt hittar du dig själv i nattliga diskussioner med en slovakier om hur man borde rädda världen. Sånt gillar jag.
 
Därefter drog vi vidare till Italien där resten av familjen väntade på oss med husbil. Vi drog nästan genast vidare till våra släktingar i Slovenien. Övriga länder vi körde genom var Ungern, Slovakien, Polen, Litauen, Lettland och Estland.
Slott inbyggt i berget och badställe i Slovenien
 
Denna utsikt hade våra släktingar från sin balkong. Inte illa.
Saluhallen i Budapest.
Frukost nånstans i Polen.
 
Väl hemma från denna resa var det bara att packa upp och packa ner igen. Min bror och jag skulle vidare till Sverige och Sareks nationalpark. Ååh, vilken natur!
Hela gänget!
 
Det var min juli månad, den mest händelserika juli i mitt liv hittills måste jag väl säga. Och detta är väl mitt längsta inlägg hittills :)
 

Om

Min profilbild

Malin

En glimt av livet genom mina grågröna ögon. Bor: Kvevlax Gör: Nordiskt friluftsliv Gillar: scouta, sommar, läsa, tänka på livet, baka, koka, människor, skratta, random saker, feelismusik, att bli inspirerad. Tänkvärt: det bästa du kan göra med det bästa du har är att dela med dig.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela