"To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all."

Det känns som om det inte finns någon mall för mig

Publicerad 2008-12-29 19:16:56 i Allmänt,

Jag blir lite irriterad på mig själv då jag sover så länge på morgnarna. Halv ett. Då stiger jag upp efter att ha dragit mig i en timme. Snart får jag skavsår. Men då tänker jag på hur tidigt jag måste stiga upp en stor del av året. Då känns det liksom lite bättre. Försvarsmekanism.
Men imorgon. Då måste jag stiga upp senast åtta om jag ska hinna med bilen ut i vida världen.
Jonas och Frida har fått varsin dvd till julklapp. Jonas heter Kung Fu Panda och Fridas Wall E. Båda två är riktigt  roliga. Alltså man kan se på dem flera gånger. Frida fick ABBA singstar så de låtarna snurrar i mitt huvud ständigt och jämt.



Störst av dem är kärlek
och den följs av hopp och tro
Den tänder ljus i mörkret
och i ljuset får vi ro                               
-Nordman


Nu drar jag. Fridfullt, inspirerande, livsförvandlande, nytt år hoppas jag att du får.Carl Larsson vinter
 

Tid

Publicerad 2008-12-27 22:54:28 i Allmänt,

När man har jullov så har man ingen uppfatning om tiden. Inte jag. Det kan få vara vilken dag som helst och vilken tid som helst. En vecka ha man fått ta det lugnt nu.  Vårt hus har just blivit lite midre fullt.  Alla ungdomar for hem. Tack för att ni kom ska jag då säga. Roligt.  Men det som gjorde det var då jag och Jossan gick till V.H. Alltså det var riktigt nervöst först men sedan var det lugnt. Jag kände ingen pinsamhet.  ... 

Julen i år har varit helt bra. Jag fick riktigt praktiska julklappar. Mest stolt är jag över tvåvåningsfatet som är min moffas mammas. Ja så kniven också. Tack tack.

Nu väntar jag på MVV men det är bra att det är några dagar kvar till det ännu.

Förresten jag glömde nämna min bok om ryssar som jag fick. Vilken skatt.

Tipp Tapp

Publicerad 2008-12-23 17:17:18 i Allmänt,

Jag har aldrig kännt någon julstress. Inte i år heller. Allt är bara skönt. Nästan.

Idag for jag och mamma iväg med vår skitiga volvo. Medan jag strövade omkring på biblioteket var mamma till biltvätten. Jag lånade en anne på grönkulla bok. Om du inte har läst den så läs den. Eller det finns nio stycken tror jag. Jag håller på med den sista just nu. Det är en sådan berättelse som man aldrig glömmer. Oj så bra. Lucy Maud Montgomery har en gåva. Man skrattar och man gråter. Sedan for vi och handlade. Inte så väldigt mycket folk men man kände något speciellt i atmosfären. Vi for via mina kusiner med julklappar. De ska inte vara med oss i jul. De är det vart annat år. Eftersom de inte hade någon glöggkrydda på piffi så for vi till Holms. Vi hade också glömt att köpa dipp till vår myskväll ikväll. Inte hade de någon glöggkrydda på Holms heller. Nää, vi var  så envisa så vi for till sale också. Där vet ni. Där fanns det i överflöd. Så vi tog två påsar och var nöjda och glada. Förresten idag har jag och mamma snattat. En mörkchokladplatta från Piffi.  Vi märkte att plattan lämnat kvar i kärran när vi var klara. Vi skämdes en stund men mamma sa: Vi ha ändå handla så myki ti de så int gör e nåå. Okej då tänkt jag. Mamma vet alltid bäst.

Idag är det dan före dopparedan!

Julefrid fast ändå inte.

Publicerad 2008-12-21 15:50:50 i Allmänt,

Min känsla för julen har förändrats genom åren. Få saker kan vara samma sak som då man var liten. Då var känslan alltid annorlunda.  Nu tog det stopp.

Igår var jag på kalas. Det blev riktigt roligt. Alltså jag fattar inte. Så fort Olli öppnar munnen så skrattar man. Vad är det.
Jaha så var det julafton snart då. Inte längtar jag så mycket efter det. Nyårsafton längtar jag mera efter.

JULFEST i skolan. Först var vi i Replot kyrka. Den lutade. Ganska myki tyckt jag. Jag läste julevangeliet och enligt Christina var det perfekt. Själv tyckte jag att det gick riktigt bra men jag kunde ha smilat lite mer. Shöuwen som abina bjöd på var spännande och rolig. Så synd att de far iväg snart. Jag tänker inte tänka på det. För jag tycker faktiskt att det kommer bli sorgligt när de inte finns där mera. bara vi och ettorna kvar. lärarna förstås. Tänk om de sku bytas ut. Vilken pärs de sku vara. Men jag är ganska orolig över en sak. Fiskarna. Hur ska de kunna få mat nu när ingen är i skolan? De får inte dö.

Perfect love

Publicerad 2008-12-16 20:43:27 i Allmänt,

Jag drar in friska andetag. Det riktigt fyller mina lungor med glädje och tacksamhet. Nuförtiden spenderar jag mycket tid med att titta mig omkring. Så där så ingen märker. Jag hoppas det. Ah, världen är ändå vacker. Nästan för vacker ibland.
Bara tre skoldagar kvar. Sedan ska jag relax och take it easy. Innan vi kastar oss in i bilen på väg mot Ekenäs. MVV. Jag har en person jag skulle vilja träffa där. Han kallas P-O. Han borde vara nästan sjuttio år. Mer än vad jag fattat så har han påverkat min barndom. Mitt hjärta längtar verkligen att få se honom igen, det var kanske 8 år sedan sist. Då jag var liten så sade dom att han bodde i Ekenäs. Jag hoppas hoppas att han finns där då jag är där. Fin man.

Idag hade jag roligt. alltså riktigt från mitt hjärta. Jag och Fia spelade finns i sjön i skolan. Jag var bra. sen kom Emelie med. Vi gjorde något tillsammans och det lyfte upp mig.

På lördag ska jag läsa julevangeliet i kyrkan. för min skola. de har inget val, jag är bra. vi tänkt om jag sku ha en dans sedan också =). Jag skulle klämma in ett "let´s have a church" i slutet också. Ja, varför sku man inte göra sådana saker.

Ett hjärligt skratt till dig.

Vi kommer

Publicerad 2008-12-08 14:10:46 i Allmänt,

Hehe idag hade jag och Christina en presentation för niorna. Om gymnasiet då. Roligt var väl det inte men givande. En dispyt  med Timo fick man också.  Nu går jag helt på högvarv.  Händer mycket i mitt liv just nu, men det gör det alltid men nu mera prestationsinriktade grejer. Men nu känner jag mig glad. Utmaningar kommer och går. Jag har tänkt lite på det här. Man pratar ju inte med en lärare som en person utan som en Lärare. Eller i alla fall jag. Men sånt ska bort. Lite. Det sku vara riktigt snyggt att få ha en bra diskussion med en människa  som jobbar som en lärare. Men just varför jag inte gör det är för att jag tror att jag tror att det ses som smörande. Men hallå! Fy , vad jobbigt det här med fördomar. Bort med sånt. Men vissa lärare är det svårt att få kontakt med. De har bråttom. Kanske de inte heller ser oss som annat än elever.

Livet är som ett akvarie 2

Publicerad 2008-12-07 17:08:10 i Allmänt,

Akvariet i skolan har jag tagit till mitt hjärta. Jag älskar alla de små fiskarna. Förut brydde jag mig inte så mycket. Men nu. Aldrig att jag tänker lämna dem till sitt öde. Vi har köpt nya också.
Julfest i Sion i fredags. Vilket ös. och vi såg så coola ut. Men före var jag på Andreas studentfest. Tack tack.
På självständighetsdagen var vi enligt traditionen hos mommo och moffa och bakade pepparkakor. Vi såg också på balen i TV. Jag ska också vara med där någon gång.
Jag har nyss upptäckt serien friends. Efter att sett på typ tio avsnitt i rad så blev jag förtjust. Det känns extra bra då man ser på det från nittiotalet. Nostalgi. att se det på natten tror jag hade visst inflytande på känslan.
Men de här två kvällarna har blivit riktigt sena. Men vad gör det.  Imorgon tar vi nya tag.
En ny dag med nya möjligheter!!

Livet är som ett akvarie.

Publicerad 2008-12-03 14:14:41 i Allmänt,

Idag är dagen! Skolans akvarium skall genomgå en grundlig rengöring. De ska få bli rena igen. Andas rent och friskt vatten. Jag tror att akvariet inte har blivit rengjort på ett och ett halvt år. (!) Men nu. Here we come. Fias och Malins städpatrull till er tjänst. Rektorn har förklarat noggrannt hur vi ska göra eftersom ingen av oss har riktigt stor erfarenhet av det. Jag har typ ingen alls. Men jag har glömt bort vad han sade. Men om fiskarna har klarat av att leva i den skiten i ett år så klarar de väl det mesta. Faktiskt en fisk dog för någon dag sedan. Den största. Och den bästa. Men kan ni förstå? De har fötts babyfiskar. VA? Jag trodde inte det var möjligt. Nåja livet rullar på.

Jag såg på ett drama igår. I kulturhuset. Gav mig hopp. Livet är som en naturell Youghurt. Kanske du vill vara mitt hallon?


Men du.

Publicerad 2008-12-01 17:45:38 i Allmänt,

Jag måste säga att jag är förvirrad. Alla tankar bara snurrar runt och jag vet inte vad. Så stannar tankarna och jag blir riktigt störd. Mest på mig själv. Idag på psykologi skulle vi fylla i vissa påståenden som stämde om våra tankar.  "Är det något fel på mig" Svar: Jag har tänkt så tusen gånger idag. För jag är en person som ältar saker tills jag inte vet nåt längre.  att tänka eller inte tänka det är frågan.
Jag måste säga att igår var den konstigaste dagen i mitt liv. Helt knäpp. 
Idag också. Sorg.
Men sorgen ska inte vara bestående.

Han har kallat er från mörkret till sitt underbara ljus.

Om

Min profilbild

Malin

En glimt av livet genom mina grågröna ögon. Bor: Kvevlax Gör: Nordiskt friluftsliv Gillar: scouta, sommar, läsa, tänka på livet, baka, koka, människor, skratta, random saker, feelismusik, att bli inspirerad. Tänkvärt: det bästa du kan göra med det bästa du har är att dela med dig.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela