"To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all."

Jul i vårt hus.

Publicerad 2008-11-30 15:04:52 i Allmänt,

Igår var jag på klassfest. Sant. Men jag kan inte bestämma min känsla kring den.  Annars så har jag haft en riktigt fin helg. Sion i fredags.  Mmm jag tyckte om det. Jag och Elin va på stan före. ooohoo. jag skrattade.  Ja och i sion blev jag riktigt glad också. Det är roligt att nån diggar mina lockar.
Idag hade vi scoutavslutning. Vackert. Rörande. Glädjande. Alla människor som finns runt om mig. Som gör mitt liv till vad det är.

I am not forgotten.

Simma lugnt

Publicerad 2008-11-24 20:51:08 i Allmänt,

Idag när jag cyklade till busshållplatsen så strittade jag. Men det gick riktigt i slow motion. Jag låg mitt på vägen och det var så roligt för jag satt fast. Jag tog i allt vad jag orkade och kastade av mig cykeln. Svårt var det att stiga upp också. Om jag skule ha sett mig själv skulle jag ha skrattat. jag tror ingen såg mig. Synd för dom.
jag var till tandläkaren idag också. de skulle såga av ett järnspröt och då råkade det fara ner mot halsen. Då var de tvugna att trycka ner den där som suger upp allt ner ihalsen och jag fick lite kräkreflexer. Sån dramatik är jag med om vid mina tandläkarbesök. allt gick dock bra. Jag tycker att det är bra att det finns tandläkare och de gör faktiskt vad de kan. De är ju människor.

Det finns en stig uti min skog

Publicerad 2008-11-23 13:21:43 i Allmänt,

En fantastisk helg. Så full av glädje.
På fredag gick jag omkring på stan innan jag gick till Sion. Helt själv och det var uppbyggande. Jag såg en man på citymarket som handlade så mycket fazers choklad. Hela korgen full. Och så såg jag en som handlade jättemycket juice. Speciella sorter skulle det vara.  Jag var in till Allkristet och läste några stärkande ord. Jag skulle vilja vara osynlig ibland. Så jag skulle kunna se på människor så mycket jag ville. Följa efter dom. Hälsa på.
Elins kalas. Uppbyggande även det. Alla har sina speciella personligheter. Alla  är inspirerande.Jag måste säga att jag hade väldigt roligt. Åååh. Ett tag när jag satt och såg på alla så tänkte jag att vi är nog galna. Om tjugo år ska vi minnas det. För vi levde på sjuttiotalet.  Och vilken bra avslutning. Tack.

Vår tid var som junikvällen...

Publicerad 2008-11-18 19:20:33 i Allmänt,

Jag var så lycklig igår. en speciell lycka. Min vän kom hem och jag var så glad. Tack för att du finns.

Varje dag är så viktig. En dag är viktig. Mycket händer. Och så många dagar som återstår. Som vi får uppleva. Och gå i livets skola. Tillsammans ska vi vandra. Och vi är starka, även i vår svaghet.

Jag skall beskriva min dag.
Första två timmarna psykologi. jag och Andrea ska hålla föredrag om hur såpor påverkar oss.  Vi tittade på tio år gamla avsnitt av Glamour. Jåå, fast utan ljud. Två tanter slogs.
Sedan två timmar franska utan lärare. Men vi hade många uppgifter och jag hade roligt. Min franskagrupp är fin.
mat. Lite överkokt potatis och broccoli typ. jag småpratade med Edit mitt i allt. Min bror såg mig. jag såg inte honom.
En timme historia. OOoo jag skrattade i min tysthet. Jag lärde mig att om finland var småfullt av sprit förr så blev det helt impregnerat under förbudstiden som varade i tretton år (flum).
en timme engelska.  Yeah. Romeo och Julia på en minut. man fattade.
sista timmen psykologi.
Stod och väntade på att Christinas buss skulle komma och så gick jag till bibban och lånade två böcker på andreas bibbakort. mammas jobb. Apoteket. Piffi. Men jag satt och hörde på radio X3M. Julpynt = Najs eller bajs? 74 % tyckte julpynt var najs. Hem. Klädde på barbisar för att kunna visa upp dem i missian senare. Mat. Till missian. Bla bla. Vi har bara en värld. Hem. Här.

jag älskar att leva.

18

Publicerad 2008-11-16 13:39:37 i Allmänt,

Det går mycket diskussioner om den här åldern 18. Och jag tror alltid att jag är ett år äldre än vad jag egentligen är. Kanske påverkas jag av dem jag umgås med. När jag var sexton sa jag att jag var sjutton och nu känner jag mig inte som någonting. Inte sjutton i alla fall. Inte aderton heller. Kanske tolv.
Men då jag fyller 18. Ojåj hörni. Då ska jag ha vad man kallar kalas!  För det känns som om jag aldrig riktigt haft ett "riktigt"  kalas. Men då. Pang i tårtan.
Men jag tycker det är roligt att vänta på saker. Spännande. och alltid väntar man ju på någon.




Söndag.

Publicerad 2008-11-16 13:27:09 i Allmänt,

Söndagar är oftast sköna. De är inte som fredagar och lördagar.  Jag ska alltid vara lugn på söndag. Jaa, de fridfullaste minnen man har är på söndagar.
Igår var jag lite sjuk. Även jag har drabbats av förkylning, men inte så farligt. För om man bestämmer sig för att inte bli sjuk så blir man inte. Jag var ute och gick i skogen i går förmiddag. Så vackert. Människor som aldrig upplever naturen tycker jag synd om.
Jag såg just på repris av Idol. Förlåt men varför tycker juryn om Johan P så mycket? Han är säkert bra men inte behaglig att lyssna på då han sjunger.  Nää.
Men har du sett dansbandskampen då? Jag ser snuttar ibland för att han där programledaren är så snygg. och snäll. Vad heter han nu då? Gabriel?

Jag ska på klassfest jag. Jag. Jag ska vara ett ljus jag. I mörkret.

Mat på stora fat.

Publicerad 2008-11-12 14:47:16 i Allmänt,

Vilken spännande värld det här med mat. Tur att man kan känna mättnad annars skulle jag äta ihjäl mig. Hemska saker.
Fast all mat är inte till min förtjusning. Inte aladåb. Oj fy jag kan inte beskriva hur fruktansvär det ser ut.  Nåja i alla fall så ska jag laga mat idag. Broilerpasta. Mmmm.
morötter
isbergssallad
lök
broilerstrimlor
pasta
creme fraiche
buljongtärning
vatten.

Jag står  i kiosken denna vecka och idag kom en och köpte bautamycket. Typ 50 svampar. plus en massa annat. Men han hade ju en hundraeurossedel så...
Om nån vill stöda tvåornas klassresa och äta kokosbollar eller godis så kom och köp av mig.(kostar sju € lådan)
Gott


English
breakfast. helt bra förutom korven

Ljusglimtar

Publicerad 2008-11-10 19:15:35 i Allmänt,

Det händer så mycket i mitt liv just nu. Jag flyger hit och dit. Pratar med den och den. Gör det och det och lär mig massor. Jag samlar erfarenheter inför det som kommer.  Och det känns så roligt. spännande. Vad ska jag få göra imorgon? Vad ska jag lära mig? Vem får jag hjälpa?
T.ex idag har jag lärt mig att om jag tänker äta grodlår så ska dom vara friterade inte kokta.

så var ju jag då till "Stamstadin"  i helg. Fina människor. Jag fick en ny syn. Tack. Nog var jag ganska galen också. Och igen så såg jag saker som fick mitt hjärta att gråta av lycka.

MIn vän Christina är i Schweitz. I fem dagar. Det känns som om jag inte sett henne på länge. Saknar henne. hon har det där lilla extra som sätter en guldkant på vardagen. Man skall inte ta saker för givet. Verkligen uppskatta de man har omkring sig.

Jag skulle vilja sätta upp ett youtube klipp men jag är så oteknisk att jag inte vet hur man gör. Min fammo kan sånt bättre än jag. Seriöst.

Väntan

Publicerad 2008-11-06 17:26:19 i Allmänt,

Imorgon bär det av till Helsingfors. Jag ser riktigt fram emot det. Det var två år sedan jag var på Action tror jag. Jag ska lära mig så mycket. Och bara vara öppen. och Fri. så länge jag lever.

Kalas igår. Oj så roligt jag hade. Många människor som log emot mig. Så fick man ju meta också. Blåval. Jag fick ett radband av russin. Många åt av det. Men jag blev lite avundsjuk på Emelie. Hon fick en fin tröja som var lila. 
fia fyller 18 år idag. Jag vill säga några ord.
Gratulerar min vän, du är viktig för mig.

Jag har prov imorgon. Men jag har annat att göra.
där satt den.

en riktig snygging.

Publicerad 2008-11-04 17:07:21 i Allmänt,

Mitt rellaprov har skitit sig totalt. Svarade helt fel. Men jag är glad ändå. Faktiskt riktigt glad.  Jag ska på kalas imorgon. yippie yippie jeejee. Kalas är kul. fast inte släktkalas, bara ibland. Nu på senaste tiden har det blivit roligare men då jag var typ femton. Inte kul. haha då jag var femton. Jag var nog någon annan då.
Mina vänner börjar gå i bilskola nu.  Fantastiskt. Man kan låtsas att man är riktigt inne i det själv. Fast jag vet inte om jag ska gå i bilskola eller hemma. På nåt sätt så känns det som om det skulle vara så inspirerande på bilskola. Jag tror jag sku träffa en riktig snygging där. Näää men någon crazy. För jag har tänkt att vad skulle världen vara utan alla som är galna. Galna på ett bra sätt. Fy, vad färglöst det skulle bli. Jag är galen. Folk brukar säga att jag är det ibland. Att jag är knäpp och skulle passa som filosofilärare. Mhm.

Hej då nu ska jag ut i världen och vara ännu galnare!

(jaja)

Herätä sun kaveri!!

Publicerad 2008-11-03 19:15:55 i Allmänt,

Idag var jag och Emelie till simhallen. Som alltid på måndagseftermiddagarna. Men idag hände något drastiskt. jag föreslog nämligen att vi skulle se vem av oss som kunde hålla andan längst under vattnet. efter lite besvär så for jag under vattenytan. Jag trodde Emelie också gjorde det men efter en stund pickade hon i mig så jag var tvungen att titta upp. Då såg jag en man som ropade till oss på finska. Fast jag såg honom inte så bra för jag hade inte glasögonen men Emelie sade att han var i medelåldern. I alla fall hade mannen ropat till emelie när jag såg död ut i simbassängen: Herätä sun kaveri!
Hahaha emelie skrattade så hon nästan fick kramp och jag både skämdes och roades. det känns ju i alla fall tryggt att de som jobbar där håller koll på oss.

Vi såg på en film idag på religion 2. Först var den inte så bra. Sliskig. Det var om en katolsk präst som var homosexuell. Men ändå efter ett tag var jag så inne i filmen. Jag fällde nog en tår på slutet. The priest hette den. Kan nog se den igen. men har inget emot att spola förbi vissa delar.

Gläd er.

Publicerad 2008-11-01 12:07:56 i Allmänt,

jag blir så berörd av så många saker. Min själ gråter när jag ser vissa människor. Men inte på ett sorligt sätt. På ett positivt sätt. Som när en som jobbar på loppis ler emot mig men bara med ögonen. vackra ögon. och när man går i citymarket. Alla människor som ser på en.  när svaga människor får lysa. Aaaahlaalla. Man kan vara glad en hel dag bara att få se en människas blick i en sekund. att nudda i någons armbåge. Och när en städerska är så ofantligt snäll att man skulle kunna fråga henne om man fick krama henne.
mitt hjärta suckar av glädje.

Om

Min profilbild

Malin

En glimt av livet genom mina grågröna ögon. Bor: Kvevlax Gör: Nordiskt friluftsliv Gillar: scouta, sommar, läsa, tänka på livet, baka, koka, människor, skratta, random saker, feelismusik, att bli inspirerad. Tänkvärt: det bästa du kan göra med det bästa du har är att dela med dig.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela