"To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all."

Hemskt mycke möss

Publicerad 2009-09-30 20:38:57 i Allmänt,

Vi har haft ganska många besök av möss i vårt hus på sistone. Tycker jag inte alls om. Detta har resulterat i att jag sovt med Frida eller nere på soffan. Nu har mamma köpt en apparat som sänder ut ljudvågor som mössen inte står ut med att lyssna på. Jag hoppas innerligt att den funkar.

På fredag har vi dagsverke. Har en stor inspiration till att vara riktigt effektiv. Som att baka bröd och skura golv. Sen kan jag ju dricka varm choklad och njuta av livet. Det är jag bra på. Att njuta av livet. Sorgligt för såna som inte lärt sig det. Det är kanske mitt framtida yrke? Att lära människor att uppskatta livet och njuta av det. Det kan jag diskutera med Sippan imorgon. Jag ska på samtal. Ser jag stort fram emot det. Jag undrar vad hon tycker om idén om att hela mitt liv ska bli ett mellanår.

Ooh jaa. Hajken som jag var på förra helgen var skön. Vi var både vilda och lata.  Det blev lite guidning i Jeppis också. Det har en speciell atmosfär. Skulle definitivt kunna tänka mig att bo där någon gång. Är lite avundsjuk på Elin som får tillbringa tre år där. Men det var absolut inte sista gången jag besökte det stället. Jag kanske kunde börja på Optima nästa år. Jag har alltid tänkt att bagare skulle vara nåt.

balladalidilaaa balladiladaliii shallalallaaallaaa


Eh, en spontan bild på Håkan

Ich bin der neue

Publicerad 2009-09-28 15:21:08 i Allmänt,

Låt mej berätta om denna dag.
Jag skulle infinna mig klockan 12 vid tandläkaren. Och eftersom de alltid är försenade så vågade jag komma en minut försent. Min tandläkare(som by the way var på Vasabladet idag) sade: Jaha, idag ska vi ta bort allt då. Ja bara eeeh, jaha. Åså ede mede. Min mun har befriats från allt skrot. Ingen mera tandställning. Känns som att mina tänder ser ut som på en alien. Inte vet jag varför. Det är det som dyker upp i min hjärna när jag ser mina tänder. alien. Men ojoj va jag är glad. Men det som är konstigt är att jag inte längre känner igen mina tänder. De är som utbytta. Som att di sku va fejk. Dessutom blev jag tvungen att ta avtryck av mina tänder. Vilket är bland det jobbigast som finns inom min karriär i tandläkarpatient branschen. De trycker in en stor järnform fylld med en smet som luktar äckligt. Säg hallå till kräkreflexer. Idag så var de tvugna att göra om det två gånger på övre käken. Huh. Första gången jag gjorde det för typ tre år sedan höll ja på att spy ner mig själv. Men knepet är att spärra med tårna och andas genom näsan.

Nu ska jag på ryska.
SHALOM!!

Andas ut

Publicerad 2009-09-23 15:21:35 i Allmänt,

Detta var det. Studentskrivningarna är över för i höst. Modde och Engelska var riktigt roligt att skriva. Men religion. Det var nervöst och riktigt jobbigt. Och jag har ingen aning om hur det gick. Godkänd vågar jag säga att jag är. Provet var inte lätt men inte heller omöjligt. Alla frågor va typ som att det gick helt bra att skriva dom men inte nån som man bara: yeee, den he vill ja skriiv! Mer som att jaja jag måst väl försök på denhe. Helt knäppt att det är över. Kanske jag lyfter upp rellaboken ikväll bara för att. I månader har ju detta varit på min hjärna, även om jag inte haft så stor stress så har det alltid påminnt en. Och jag har svårt att bara släppa saker. Jag hann inte ens avnjuta min mat idag. Endast en kisipaus. Jag var sista som lämnade upp.
Fy, vad skönt att få återgå till normal skola. och wautsi vad skönt me hajk ihelg. Och jag ser fram emot vårens skrivningar. Så stort.

RYSSLAND!

Publicerad 2009-09-19 17:25:14 i Allmänt,

Ah, jag har en sådan förskräcklig abstinens! Måst till Ryssland nu! Måst träff en ryss nu!! NU!!!
Du fattar int hu myki ja vill dit nu. E så på mitt hjärta.  Tänk om jag aldrig någonsin slipper till Ryssland.
Då dör jag. Lite i alla fall.

Kylan är här

Publicerad 2009-09-19 10:32:52 i Allmänt,

 Nu har det blivit höst. Man vet det för att man överväger att ta på sig vantar om man ska ut en längre bit. Och luften är fylld av isdroppar. Jag kom på att jag tycker riktigt mycke om hösten. Vilken tur att jag ska på hajk nästa helg. Den ser jag stort framemot.
Igår så gick jag omkring i Citymarket och jag hitta så många intressanta människor. Typ alla jag såg. Om jag sku kunna bli osynlig och få följa med dem några timmar. ah, vilken glädje. Eller kanske sorgligt.

Nu sku ja mest av allt vila ligga på soffan hela dagen och se på disneyinspirerade filmer som en prinsessas dagbok. Men sånt kan man inte. Jag ska på loppis till Kvevlax uf lokal.

Nu är det inte jul

Publicerad 2009-09-16 19:27:56 i Allmänt,

Jag känner mig riktigt bekväm med här med studentskrivningar. Jag skulle vilja fortsätta hela året. En sak funderade jag och mamma på idag. Fy, vad pinsamt det skulle vara om man fick värsta ripuli då man satt på vessa. Jag menar, det står ju en lärare direkt utanför. Tur att sånt inte hänt mig. Ännu. Min uppsats tyckte jag blev riktigt bra. Jag skrev om min innerliga passion till att dansa. Jag tänker att om man sitter och fnissar till sin egen uppsats för att den är så rolig så måste man ju få ganska bra. Den borde lätta på stämningen där nere i helsingors.
Nu har jag några påfrestande dagar framför mig. Torsdag, fredag, lördag, söndag. Alla ska ägnas åt religion. Jag har läsledigt. Och så måste jag ta itu med en tyska distanskurs... och en franska distanskurs... och lite modde inför måndag... och kanske lite ryska. Det är så otroligt mycke på gång. Men jag trivs. Om herren är med mig, vem kan då vara emot mig? Yippie!

Moffa och Pappa kom just hem från en aktion. Moffa hade köpt åtta stycken exakt likadana jultomtsstayer. Alla fick vi varsin. Mmmhm, snart är det jul.
                                                


                                 Här följer en bild på min snygging från Ryssland.
                                  (int han som försöker va me utan han som typ int syns :) äsch då)

Sveittdag

Publicerad 2009-09-12 11:10:45 i Allmänt,

Gårdagen var en riktig svettdag. Inte fattar jag riktigt varför. Jag var ju inte nervös inför textkompetens helst. Men det blir så ibland. Man har en svettdag. Men det var riktigt roligt att få vara med om upplevelsen med skrivningen. Det fanns en serie med Kalle och Hobbe på baksidan. Som var helt rolig. Och intressanta och underhållande texter hade dom också. Men att skriva ner saker var lite jobbigt. Mot slutet i alla fall. Jag lämnade upp 13.10.  Jag hoppas bara att studentexamensnämden känner sig otroligt generös när de ger mig poäng. Det sku va schysst.
Sion igår va random. Men arma roligt. Å vi ragga så hårt i slummen.

jag känner mig levande

Publicerad 2009-09-10 17:38:39 i Allmänt,

Idag fick hälften av oss reda på resultatet från hörfen. Dock inte jag. En hade fått full pott. Alltså fatta, exakt allt rätt! Jag beundrar den personen. Imorgon är det textkompetens. jag har riktigt stor lust att foto mej själv då jag sitter där. Fy, vilken rolig dag. Sedan Sion. Jag ska laga mat. Åså har jag fått äran att bli mötesvärdsansvarig.  Men en sak är jag fortfarande så förundrad över. Att jag tar mitt liv som abi så chill. Kanske har jag alla mina abi 09 vänner att tacka. De har fostrat mig till att det finns viktigare saker.

Så har scout börjat igen. Det går nog riktigt bra. Jag kan meddela att vi har ätit äpplehavregott och gjort skålar av spetsdukar. Jag tror vi är ganska inne på att ta Hantverkaren. Alla fem har fortsatt. Och jag skrattar åt dem varje onsdag.

Tack och hej jag älskar dej!

Som sagt

Publicerad 2009-09-08 15:18:58 i Allmänt,

Idag var ju då en stor dag. Kanske. Fast jag tyckte nog inte det. Jag hade min första studentskrivning. Engelska hörf. Jaa, nog gick det väl helt ok. Första delen va jätte lätt så ja bara: Wiii det här går bra. Sen blev det svårare. Det som var så fantastiskt var att jag inte var nervös. Alls. Jag bara chill, liksom. Det var en sådan glädje att traska över till högstadiet. Jag blir nästan störd på att jag är så lugn och tar detta med en sådan ro. Kanske jag vaknar upp i december och upptäcker att jag faktisk skrivit studenten.

Nåja på fredag väntar textkompetensen. Om nånting är chill så är det den. tar den som den kommer. Det som ska bli roligt är att äta maten som medtages. Seriöst. Måste nog börja planera den nu.

Alltså idag, då jag och Christina var och åt till Saluhallen så blev jag påkörd. Av en gammal man på cykel. Mest pinsamt var nog mitt skrik. Som en riktig kvinna i nöd. Som tur så föll gubben inte av cykeln utan fortsatte vingligt sin färd. Just he.



 


Detta krucifix hade Emelie hem till mig från mitt kära Ryssland.

Tack Tack Tack

"Vi går å badar pojkar"

Publicerad 2009-09-03 20:59:31 i Allmänt,

Idag har varit en lång, känslosam, inspirerande och livsglädjande dag. Jag har kommit på att jag gör ganska konstiga saker. som typ ingen annan skulle tycka är normalt.
Idag satt jag på ABC lite över sex på morgonen och drack kaffe. Detta hade förstås en naturlig förklaring eftersom jag vinkat adjö till Fia på flygplatsen. Men i alla fall.
Sen körde jag till Sandö och satt och såg på fåglarna. Jag hörde på min nya CD som jag lånat från Vasa stadsbibliotek. Jag filosoferade lite. Tidiga morgnar är upplyftande. När jag blir stor och bor i en spännande stad ska jag ofta stiga upp riktigt tidigt och gå ut för att möta den nya dagen. Sedan ska jag köpa färskt bröd på vägen hem.

Så när jag väl kom till skolan hade min dag hållit på ett bra tag. Just nu går skolan ut på att förbereda oss inför engelska hörfen på tisdag. Jag skriver i Högstadiets språkstudio klockan 8.40. Den 23 september klockan 15.00 ser jag fram emot. Då är höstens skrivningar förbi. Jag kom på att om det inte fanns folk som stoppade mig eller om jag inte skulle bry mig så mycket om vad andra tycker så skulle jag sluta gymnasiet på stört. Ibland. För ibland känns det så meningslöst att vara kvar. Men var sak har sin tid. Och jag tror starkt det är meingen att jag ska vara där.

Nu är nog Fia framme in the United states of America. Åjåj.

Om

Min profilbild

Malin

En glimt av livet genom mina grågröna ögon. Bor: Kvevlax Gör: Nordiskt friluftsliv Gillar: scouta, sommar, läsa, tänka på livet, baka, koka, människor, skratta, random saker, feelismusik, att bli inspirerad. Tänkvärt: det bästa du kan göra med det bästa du har är att dela med dig.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela