"To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all."

ai niidö löörn audu sit laak a leidi

Publicerad 2009-11-24 15:47:12 i Allmänt,

Nå hej hej.
Igår var den dåligaste dagen på länge
Dessa fyra resterande skolveckor ser jag stort fram emot. Vår julfest. Den kommer att bli riktigt bra. Jag tror jag ska försöka engagera mig lite. Sen blir det arma skönt med jullov. Jå, ja ska faktiskt spendera en del av det i Polen. Bokat och klart in i minsta detalj. Nä, men i alla fall bokat. Jag vet inte alls vad man ska förvänta sig. Men det kommer att bli spännande. Vi är lite rädda att vi ska börja skratta åt dom.

Om exakt en vecka kommer guyaneserna hem. Tre månader bara hux flux. Men nog var det en annan tid då jag såg dem senast. Så in i mitt hjärta skönt att de kommer hem.
 
Imorgon bitti ska jag fara till simhallen tror jag.

Schlafen können Sie aber sicher nicht.

Publicerad 2009-11-19 21:44:42 i Allmänt,

Idag har jag varit på KnowHow mässa. Det var riktigt spännande faktiskt. Vi såg på en modeshow med temat "Moviestar". Fy, vad roligt det var. Jag har alltid varit riktigt anti att se på såna. Det har varit uttråkande. Men idag. Som en saga. Ojojoj hörni. Vart ska jag efter gymnasiet. för flera så har det klarnat med tiden. Detta senaste år har det bara tillkommit en massa alternativ för mig. Och det är inte bara inom en kategori. Jag funderar på något inom sjukvården, kanske lärare i franska, huslig ekonomi, ska jag söka in till psykologi, eller kanske ska jag till Sverige för att gå gastronomilinjen-kreativ matlagning. En sak som jag helt och hållet kan utesluta är Tekniska och matematiska grejer. Samt skogsbruk.
Och så mätte jag mitt blodsocker på mässan. 4,7 fast det kanske inte säger så mycket.

Mina skoldagar är ganska släkä. ABI:ns glada dagar. Och jag har 77 kurser och inga obligatoriska  så om jag riktigt sku vila så kan jag säga tack och adjö.

För en vecka sedan färgade jag mitt hår. Som på riktigt. Gyllenmörkbrun. Jag stortrivs. Känns som att jag alltid haft denna färg. Och det var mindre radikalt än vad jag trodde.

Ibland tror jag att hela världen cirkulerar kring mig. Som att allt hänger på mig. Om jag misslyckas går allt fel. Tur att så är inte fallet. Men det är ändå svårt.

Som att jag

Publicerad 2009-11-18 13:03:05 i Allmänt,

Jag sitter i min skola. Dagarna kommer och dagarna går. Snart är det december. Det är nog sant att åren går snabbare och snabbare ju äldre man blir.
Nu är det officiellt. Jag tror det heter så. Studentresultaten.
Jag åstadkom ett M i engelska. Jag är amazed. Ett C i religion. Klart så grämde jag mig när jag var ett poäng från M. Men ett poäng betyder inte så mycket i mitt liv. Verkligen int. Mest gälit är ändå modde. Jag fick ett M. Studentexamensnämden sänkt int ens uppsatsen. Och jag tog Modde så chill. Om jag sku skriva om det tror jag inte jag skulle vara likadan. Men jag bara va så. Nu har jag som avklarat tre av sex ämnen. Som halva studenten. Vilt.
Idag har jag känt mig lite fångad. Som i min skola. Regler hit och deadlines dit. Som vadå?

Jag har ingen aning om vad jag ska göra på scout ikväll. Som att jag har pumpat ut de flesta idéerna. Men vi har bara en gång kvar, förutom sista gången. Då blir det fest.


Efter studenten

Publicerad 2009-11-12 19:08:06 i Allmänt,

Efter studenten ska jag bo på random platser.
jag ska bli lite hippie.
jag ska besöka ett kloster. Om man får bo där nån vecka så passar det mig utmärkt.
Jag ska gå ut i skogen och leka Ronja Rövardotter.
Jag ska slopa alla E-ämnen så länge jag kan.
Jag ska spela in en film om mig själv.
Jag ska raka mig flint.




Idag har jag upptäckt att jag fått bättre självdisciplin.

Jag är fri

Publicerad 2009-11-11 15:13:20 i Allmänt,

Vad är detta för dag egentligen? Kanske en dag man kan knåda ihop och låtsas att den inte finns. Eller högst antagligen en dag som man glider in i och glömmer bort hela meningen med den. Mina dagar blir lite så nuförtiden. Jag längtar framåt och tänker bakåt. Idag, mina vänner. Idag.
 Vet ni egentligen hur stor roll det spelar om man kan le eller inte? Jag ska säga dig att det är en enorm skillnad. Livsnödvändigt närmare bestämt.

Barnmorska?

Publicerad 2009-11-10 17:05:23 i Allmänt,

Idag har vi haft en ABIvasa dag. Jag besökte juridik beläget i Statens ämbetshus. De som presentera det blev jag ganska glad av. Men utbildningen är hård. Men jag skulle nog klara det om jag skulle ha tillräckligt med motivation. Vilket jag inte tror jag har för jurist magister. Sedan bar det av till Vasa yrkeshögskolas tradenom och restonom plus datanörd. Yrken som jag sist sku välja. Och det var tråkigt. Men man fick smörris o snadi. Sista besoket var till Novia i Roparnäs. Vård och socionom. Jag blev riktigt inspirerad. Kanske barnmorska skulle vara nåt för mig. Eller sjukskötare? Men jag har haft så stor rädsla för det hela mitt liv och nu idag när vi gick där i korridorerna så bara wautsi, kanske detta är mitt kall! Det sku vara riktigt najs om man fick göra någå praktisk efter gymnaiet. Skolan har ju hittills varit teoretisk. Som min vän Christina säger: "Så står man där me penno å sudd i handin å int kan nå anna". Estenom utbildning kändes helt kul också. Smink och kläder och allt möjligt utseendemässigt. Men jag är ju inte en person som söker till sånt. Går som emot mina mål i livet.

Känns nog att gymnasiet tar slut snart. Andra stadiet är snart ett minne blott. Fint ord det där - ett minnne blott.
Nu har jag köpt Breaking Dawn. Jag skall bara avsluta en tyskadistans kurs så ska jag än en gång låta mig faschineras av Stephanie Meyers verk.

Kom nu ihåg att leva min vän.

Idag är det tjugo år sedan Berlinmuren föll

Publicerad 2009-11-09 15:06:16 i Allmänt,

I fredags var Jag och Cinon lite vilda. Det var en mycket ytterst synnerligen rolig dag. Såklart åt vi på Lan´s cuisine i Saluhallen. Ett tips. Jag har nog undestött henne med några hundra euro. Man blir aldrig trött på hennes mat. Vi for ganska spontant på bio. Julie &Julia. Nog helt bra, men kanske lite enformig. Frankrike och matlagning ligger mig ju varmt om hjärtat så.

Min lördag var ganska effektiv faktiskt. Jag städade mitt rum. Jag avundas ett antal personer i min bekantsskapskrets som kan hålla det städat non-stop. Hur bär ni er åt? Stökighet hör livet till. Jag for till Sale för att köpa fett. It made my day.
Jag bakade chocolate chip cookie i gjutjärnspanna från en receptbok jag köpt i Ekenäs. Jag tänkt no lite på dig Fia. Blev riktigt gott, men jag kanske sku kunna ha haft i lite mera choklad. Kvällen tillbringade jag på många ställen. Hesburger, Elin, Solf. Vi byggde en snögubbe i stan också.




På söndag var det alla fäders dag. Jag hade det trevligt. Det brukar inte vara så roligt att stiga upp och sjunga för pappa, men i söndags var det. Jag skratta.
Jag åt tre olika tårtor under denna dag. Och spelade in två filmer med mina syskon.

Idag har en ny period börjat. Mycket skönt. Jag har endast två strängar. Matte 8 och Psykka 4.

You always amaze me

Publicerad 2009-11-05 13:57:07 i Allmänt,

Yeah mään nu är det kallt.
Jag skulle vilja göra reklam för Lind´s kök i Närpes. Utomordentligt smaskig mat.  Vi begav oss som sagt dit i söndags på julfest från Vörånejdens hundklubb. Helt trevligt.  Allhelgonahelgen var en synonym till bra. (jag vill inte säga bra, finns det inga andra adjektiv?)




Vi var nog lite vilda i tisdags jag, Jonas Jacke och Ella. Efter en del fnurr så befann vi oss vi Manna för att hämta Ellas hemnyckel. Så det var ju lika bra att fara in på Minimani. Jag blev en chokladplatta rikare. Jacke handla x antal Tupla och Jonas en Dr Peppers såklart. Jag har flera gånger viljat testa att köra flera varv i en rondell. Eftersom vi nu var på det vildare humöret blev de så. Tre varv. Wohoo. Jaa hörni Jacke fixa bort barnlåset på en av mina bildörrar. Lite skillat tycker jag.

Igår hade vi scout. Vi laga hamburgarbröd. Vi ska nämligen äta hamburgare sista gången. Jag har börjat se mina scouter, tycker jag. Alla har en intressant personlighet. Och snart är de lika gamla som jag då jag blev ledare. Ibland önskar jag att någon kunde läsa mina tankar. Speciellt i såna stunder då jag känner riktigt stor frid. Som igår när jag satt i Missian efter scout. Jag är helt salig.



Om

Min profilbild

Malin

En glimt av livet genom mina grågröna ögon. Bor: Kvevlax Gör: Nordiskt friluftsliv Gillar: scouta, sommar, läsa, tänka på livet, baka, koka, människor, skratta, random saker, feelismusik, att bli inspirerad. Tänkvärt: det bästa du kan göra med det bästa du har är att dela med dig.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela